Your browser is no longer supported

For the best possible experience using our website we recommend you upgrade to a newer version or another browser.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

This site uses cookies. By using our services, you agree to our cookie use.
Learn more here.

TRI-G

Offices Winner: TRI-G by Suyabatmaz Demirel Architects, Istanbul, Turkey

Winner

Project: TRI-G
Location: Turkey
Architect: Suyabatmaz Demirel Architects
Client: Mar Yapi

The triangular plan of this 35,000m2 office building is a reflection of the shape of this former industrial site determined by a heavily trafficked highway. The 14m height of a major traffic viaduct along one boundary of the site fixes the height of the three-floor podium surrounding the base of the building and establishes the entry point for the 30 or so floors of office accommodation above. The basement levels are for parking and commercial spaces including a car showroom.

The judges thought this: ‘An astonishing design which has the makings of a highly recognisable tower on a key airport route. Facades provide variegated contrast which will work distinctively by night as well as by day.’

Commended

Dorf Ketal, Arqmovworkshop

Project: Dorf Ketal Administration Building
Location: Rajasthan, India
Architect: Arqmovworkshop

The design of this 3250m2 seven-storey administration building in India’s largest private industrial park resembles a knot, a deliberately symbolic form. It is based on a pinwheel plan with non-conforming floor plans creating the three-dimensional shape. Orientated on the basis
of extreme local environmental conditions, its structure is concrete with Kalzip cladding. The interior is generally lined with timber.

The judges noted how: ‘Architecture provides owner-occupiers with ground identity as well a functional space.’

Commended

Sanjay Puri, The Street

Project: The Street
Location: India
Architect: Sanjay Puri
Client: Shree Cement

This office building is designed in response to the extremely hot climate of its location and is planned along the south side
of its triangular site. Instead of a single large block it is composed of five small four-storey blocks allowing more natural light for workers than usual. The landscaped fingers between the blocks serve as wind tunnels facilitating natural ventilation of the spine.

The judges remarked that: ‘Dissecting and re-arranging the standard office block had created a special identity for its occupiers.’

Share an evening with international architects and clients

If you are going to be at MIPIM this year make sure you join us at the annual MIPIM AR Future Projects Awards evening. The dinner is firmly established as the central architecture event of the week in Cannes and is MIPIM’s largest sit-down dinner.

The Future Projects Awards dinner, chaired by Paul Finch, editorial director of the Architectural Review, celebrates new architectural thinking and offers first class hospitality and a perfect opportunity to impress and entertain clients during MIPIM.

To reserve your place contact Laura.Scanlan@emap.com or call +44 (0)3303 2668 or book online.

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions. Links may be included in your comments but HTML is not permitted.