Your browser is no longer supported

For the best possible experience using our website we recommend you upgrade to a newer version or another browser.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

This site uses cookies. By using our services, you agree to our cookie use.
Learn more here.

Tetsuo Kondo mediates the Estonian landscape with a steel walkway

Path In The Forest by Tetsuo Kondo, Tallinn, Estonia

As part of Tallinn’s hosting of the 2011 European Capital of Culture, architects and designers were invited to create a series of temporary installations across the city. Deep in Kadriorg Park, Japanese architect Tetsuo Kondo fabricated a looping steel walkway that scrolls and spirals up into the tree canopy.

Affording a new and elevated perspective of the park, the 95m-long structure is entirely column-free, supported instead by brackets fixed to tree trunks. Kondo constructed a similar curving walkway in the sheds of the Arsenale for last year’s Venice Biennale (AR October 2010). Here he employs the same formal principles and lightness of touch to commune elegantly and effortlessly with nature. The jury were seduced by Kondo’s approach and how his man-made element enhances the experience of the natural world.

Architect Tetsuo Kondo
Photographs Courtesy of the architects

Related files

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions. Links may be included in your comments but HTML is not permitted.