Your browser is no longer supported

For the best possible experience using our website we recommend you upgrade to a newer version or another browser.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

This site uses cookies. By using our services, you agree to our cookie use.
Learn more here.

MODO's Hans House in Aberfeldie, Australia

Michael Ong’s house in Australia attempts to envelop the garden space, making it active rather that passive

The first house by Michael Ong and his design office (MODO) displays a thoughtful site strategy and sense of materiality. Rather than opt for the usual approach of filling out the site with a garden at the back, Ong attempts to merge the garden and living spaces, fulfilling the client’s request for a house that would play an active role in their life. Drawing the backyard space inward creates what Ong refers to as a ‘cave’ between the interior and exterior, taking the form of a deep timber clad reveal in which a glass door sits.

 

Sketch

Section sketch. The living spaces wrap around the exterior space

 

Fact File

Architect: Michael Ong Design Office

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions. Links may be included in your comments but HTML is not permitted.