Your browser is no longer supported

For the best possible experience using our website we recommend you upgrade to a newer version or another browser.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

This site uses cookies. By using our services, you agree to our cookie use.
Learn more here.

Jean-Benoît Vétillard's Garden house in Laval, France

This garden house presents a contemporary representation of the French mansard roof

The materials and the architectural signification of this house were generated by the construction restrictions of this residential area. This architecture is positioned on the limits of the site. The programme is divided between the two floors, with the ground floor structured by massive walls and completely open to the garden and the principal house. The steep roof with windows creates an additional floor of habitable space and reduces its overall height. This floor is reached via a metallic helical staircase.

dwg

Plan

dwg

Section

Section

Section

Fact File:

Architect: Jean-Benoit Vetillard

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions. Links may be included in your comments but HTML is not permitted.