Your browser is no longer supported

For the best possible experience using our website we recommend you upgrade to a newer version or another browser.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

This site uses cookies. By using our services, you agree to our cookie use.
Learn more here.

House in Ravenswood by Maccreanor Lavington

Honourable Mention: updating a ’60s terrace while maintaining its character, this delicate extension in Ravenswood displays a quiet sophistication

Set on the edge of Robert Ballie’s 1967 Modernist estate in Ravenswood, north London, this sensitive extension to a housing terrace forms a light corner infill. Rather than appear as a bold extension to a specific house in the terrace, Maccreanor Lavington’s desire was to augment the entire estate.

To this end, the extension slots in subtly alongside the terrace – swapping red brick and uPVC for larch and fir and slightly stretching the proportions used by its neighbours– identifiable as a later addition but complementary in tone and character.

GroundFloor

Ground floor plan – click to expand

Internally the original house has also been altered, with an expression of the Douglas fir structure and increased circulation space. Wrapped in a new wooden fence, an interstitial space sits between the extension and the street, providing a private external space between street and terrace.

House in Ravenswood

Architect: Maccreanor Lavington

Photographs: Tim Crocker

 

Related files

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions. Links may be included in your comments but HTML is not permitted.