Your browser is no longer supported

For the best possible experience using our website we recommend you upgrade to a newer version or another browser.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We use cookies to personalise your experience; learn more in our Privacy and Cookie Policy. You can opt out of some cookies by adjusting your browser settings; see the cookie policy for details. By using this site, you agree to our use of cookies.

ElleVuElle's Casa Esse in Forlì, Italy

Located in the Forlì countryside, ElleVuElle’s sensitive house project is inspired by the surrounding plains

Casa Esse, completed in 2013 is defined by the two thick brick walls that stand either side of the living spaces, inspired by the remains of a system designed to control the flow of surface water. The form, materials and colours all draw from a nearby walnut grove, the natural stone contrasting with Corten openings. In plan, a route straight through the centre of the residence further reinforces its layered horizontality, a rearranging of the lines that once defined the landscape.

Plan1

The project’s plan emphasises its horizontal elements

 

Fact File

Architect: ElleVuElle

Photographs: Alvise Raimondi

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions. Links may be included in your comments but HTML is not permitted.