Your browser is no longer supported

For the best possible experience using our website we recommend you upgrade to a newer version or another browser.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

This site uses cookies. By using our services, you agree to our cookie use.
Learn more here.

023 twiggy

Twiggy in Ghent, Belgium by Architecten de Vylder Vinck Taillieu

The accommodation of retail space within former domestic space presents several problems. The facade is one, another is circulation. Here, in an old house in Ghent, local architects de Vylder Vinck Taillieu had to deal with the quandary of a narrow original staircase that was unfit according to local fire regulations, and yet was to be retained for aesthetic reasons. Their solution was to construct an entirely new staircase on the back of the building, an irregular zigzagging volume ...

Register to read 3 free articles per month

Already a subscriber?Activate your digital account now or

log in to your account to read this story.