Your browser is no longer supported

For the best possible experience using our website we recommend you upgrade to a newer version or another browser.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

This site uses cookies. By using our services, you agree to our cookie use.
Learn more here.

Municipal Pool in Bagneux, France by Dominique Coulon et Associes

Swimming pools typology: a renovated municipal pool contrasts a rectalinear form with voluptuously curved spaces

A 1950s municipal pool in a Parisian banlieue has been extensively renovated to expand the facilities, improve energy efficiency and create a serene centre for the local community. The original building with its two pools was pared back to its structural framework, and then rehoused in a new insulated skin, with a glazed curtain wall along the pools. The changing rooms were relocated to a basement beneath the pool, from which they borrow heat. A large extension was also added at the front in fair-faced concrete, which accommodates a paddling pool, sauna, solarium and hamam in a series of voluptuously curved spaces, which contrast to the rectilinear original building. On top, a large roof terrace provides space for sunbathing.

Read the typology essay here

CoulonBagneuxPlan

Floor plan

CoulonBagneuxSections

Sections

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions. Links may be included in your comments but HTML is not permitted.