Your browser is no longer supported

For the best possible experience using our website we recommend you upgrade to a newer version or another browser.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

This site uses cookies. By using our services, you agree to our cookie use.
Learn more here.

Artist’s Studio in Barcelona, Spain by Garcés - De Seta - Bonet

Garcesindex

A need for ample light without distracting views informed a prismatic ceiling

Read the Artist Studio Typology

The central architectural problem of the studio is natural light and its diffusion through space. In this workspace for Catalan painter Eduardo Arranz-Bravo, the problem was made knottier by the client’s stipulation that there should be no distracting view accompanying this light – and that there should also be room for the display of his work, where visitors can view pieces without distracting him.

In response, the architects designed a two-storey, in-situ concrete building on a sloping site adjacent to Bravo’s house. The lower gallery space is directly accessible from the road and has a long glazed facade looking out onto woodland, while the upper studio space is accessible via a footpath from the artist’s house and is sightless, with a prismatic ceiling culminating in a skylight. 

Mg 8761+62

Mg 8761+62

Source: Adria Goulasarda

Garcesdesetadrawings

Garcesdesetadrawings