Your browser is no longer supported

For the best possible experience using our website we recommend you upgrade to a newer version or another browser.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

This site uses cookies. By using our services, you agree to our cookie use.
Learn more here.

Category list : Brendan MacFarlane

Stories with this category.

Sort By: Newest firstOldest firstA-ZZ-A

  • INDEX

    Restaurant At The Pompidou Centre, Jakob + MacFarlane (Paris, France)Subscription

    Buildings29 September, 2011

    In the wake of the Pompidou Centre’s facelift, the museum has acquired a new roof-top cafe/restaurant - not before time, for the views over the city from the sixth floor by no means compensated for the unspeakable squalidity of the previous establishment

  • MacFarlane

    Innovators Interview: Brendan MacFarlaneSubscription

    Thinkpiece29 September, 2011

    The AR discuses coincidence, chance and mastering disorder with Brendan MacFarlane in his Paris studio. MacFarlane will join the international jury for the 2011 ar+d Awards for Emerging Architecture

  • The Orange Cube by Jakob + MacFarlane, Lyon, France

    The Orange Cube by Jakob + MacFarlane, Lyon, FranceSubscription

    Buildings28 April, 2011

    Eroded by a series of conical volumes, Jakob + MacFarlane’s citrus cube sits on the Saône waterfront. Photography by Roland Halbe

  • AR 2009 February - In the Open Air

    2009 February: In The Open AirSubscription

    Buildings26 April, 2011

    To transform a century-old warehouse into a new cultural centre for Paris, Jakob + Macfarlane took circulation outside with a radical tubular-steel grid

  • Contoured like beehives, the softly curved forms of the new housing scheme are a distinctive presence in the Parisian cityscape

    Public Housing by Jakob+MacFarlane Architects, Paris, FranceSubscription

    Buildings1 May, 2009

    Jakob+MacFarlane experiment with winter gardens with their ‘beehive’ social housing project. Photography by Paul Raftery