Your browser is no longer supported

For the best possible experience using our website we recommend you upgrade to a newer version or another browser.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

This site uses cookies. By using our services, you agree to our cookie use.
Learn more here.

Nannup Holiday House in Australia by Iredale Pedersen Hook

AR House 2014 Honourable Mention: responding to the path from Perth to Nannup, this house in Australia responds to its dramatically changing surroundings

The path from Perth to Nannup is one through a rich variety of changing geographies; rivers, mountains and forests. It is with this fleeting shift of landscapes in mind that the raised form of Iredale Pedersen Hook’s holiday home zigzags between flood plain and forest.

A secluded, temporary home for travellers, the route that runs through the plan emphasises its use as a rest-stop and part of an ongoing journey. Running straight through the entrance and alongside the bedrooms, circulation then shifts outdoors, doubling as a viewing deck out onto which the living and dining spaces can open.

Plan preview

Floor plan – click to expand

With ramps to the north and south, the interior programme shifts according to the surroundings – views of the horizon and rolling hills are afforded through horizontal windows, the forest through vertical.Designed to offer a holistic approach to sustainability, the structure was created largely from treated plantation pine, prefabricated to minimise building waste.

Nannup Holiday House

Architect: Iredale Pedersen Hook

Photography: Peter Bennetts

Related files

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions. Links may be included in your comments but HTML is not permitted.